Da Øivind Berg flyttet fra Rjukan til Sørlandet la han merke til at sørlendingene selv ikke hadde oppdaget hvor vakker den kystnære naturen egentlig er. Dette ville Øivind gjøre noe med. Han tok med familien på tur, og begynte å formidle natur og friluftsliv gjennom bøker. Først som skrivende forfatter, og etterhvert også som fotograf, illustratør og designer. Det har blitt rundt åtti bokutgivelser, Sørlandets litteraturpris (2015), fylkeskulturprisen i Aust-Agder (2017), og som en av få sakprosaforfattere er Øivind tildelt Kulturrådets kunstnerstipend. 

Den digitale tidsalder stiller nye krav til formidling. Isak Knutsen ønsker også å inspirere folk til å komme seg ut i naturen. Isak går fortsatt på ungdomsskolen, men har vært en aktiv blogger i flere år allerede. Han ble kåret til Nordens beste friluftsblogger i 2017. Inspirert av blant andre Lars Monsen, la Isak ut på tur alene med kamera i sekken allerede som tolvåring. I sommer skal han gå Norge på langs sammen med en kamerat. 

Isak bad publikum rekke hånda i været. Så oppfordret han alle til å løfte handa litt høyere. Akkurat slik skal man tenke på et blogginnlegg også. Man må prøve å strekke seg litt lenger, uten at det tar for lang tid. Det gjelder å finne balansen mellom kvalitet og aktivitet.

Både Øivind og Isak behersker foredragsformatet ypperlig, og fikk helhjertet applaus fra de 26 oppmøtte.  

Etter foredraget fikk vi omvisning i Bjellandstrands terapihage, der Wannado har sin nye base. Her fikk vi blant annet prøve oss på øksekasting.

Foto: Mona Hauglid