På frokostmøtet til Markedsforum den 17. september fikk de fremmøtte høre om Turistforeningens nye storsatsing, kysten. Daglig leder i DNT Aust-Agder, Dag Fagermyr, ønsket oss velkommen i deres lokaler på Langbryggen og serverte hjemmelaga kaker og bakverk fra Jørgensen. 

Flere benyttet muligheten og gjorde seg en god handel av tur- og tipsbøker, som var til spesialpris for Markedsforum denne formiddagen.

Vi fikk høre historien om Aust-Agder Turistforening sin eventyrlig reise de siste 15 årene. Fra å være en organisasjon som hadde all fokus på fjellet og hyttene der, har DNT sentralt nå stort fokus på sjønære hytter og turer. Det å lage en kystled ble møtt med skepsis i starten, men folkene fra DNT Aust-Agder presset på og vant frem sakte men sikkert. 

Nå er skepsisen helt borte og Turistforeningen har fem kyst-hytter bare mellom Arendal og Lyngør. Kystleden er til og med blitt et stort satsingsområde nasjonalt der målet er å dekke hele kysten fra svenskegrensa til Kirkenes.

Arrangementet var i samarbeid med Eureka kompetanse. Foredraget fant sted i deres flotte og egnede kurslokaler i Eurekabygget.


STEMNINGSBILDER

Mona Hauglid Foto