I kuling og lett regn gikk vi ombord i båten på Hagefjordbrygga, og noen minutter senere gikk vi i land i Haven på Sandøya, hvor det var lunt og oppholdsvær. Trine Jenssen fra Basthaven tok oss i mot, og geleidet oss innover den smale veien og koselige bebyggelsen frem vår destinasjon; Linns Lysstøperi.

Her møtte vi prosjektleder for Made on Sandøya, Linn Zwilgmeyer – vi var ventet og velkommen! Vi fikk servert varm drikke og en nydelig frokostbuffet med lokalmat fra Sandøya.

Linn holdt presentasjonen «Made on Sandøya – veien fra et lite julemarked til et nettverk i full blomst», hvor hun fortalte om hvordan de har jobbet med merkevaren Made on Sandøya, samarbeidet dem i mellom, forpliktelser, oppturer, utfordringer, strategi. Og om hva det er som «driver» dem.

Det var stelt i stand et mini-julemarked for oss, med et utvalg av de flotte og nyttige lokalproduserte kunst- og håndverksproduktene.

Etter en inspirerende formiddag, returnerte vi over fjorden med et smil om munnen, og med suvenirer og julegaver i papirposen.

Hjertelig takk til Linn, Trine og nettverket Made on Sandøya – vi ses igjen!

 

MADE ON SANDØYA

Made on Sandøya startet som et julemarked i desember 2012. Den gangen var det 5-6 håndverkere som hadde lyst til å vise frem sine produkter i fellesskap, og tenkte at et julemarked kunne vært gøy. På plakaten stod det «Made on Sandøya». Det ble en suksess. På den tiden var det flere som gikk med en liten «grunder» i magen, og utover vinteren satte de seg ned og snakket om hvordan de kunne jobbe sammen videre. Ideen til en sommerbrosjyre og faste åpningstider kom til, og siden har det gått slag i slag. I dag teller nettverket 13 medlemmer.

Made on Sandøya fikk tideligere i år tildelt Markedsforums pris «Hederlig Omtale 2016» for sin markedsføring og merkevarebygging.

Mer info om Made on Sandøya: madeonsandoya.no

 

STEMNINGSBILDER FRA SANDØYA 09.11.17

Foto: Mona Hauglid

...og tusen takk til vår fotograf Mona Hauglid!