Prisen ble delt ut under Suksess Smitter i Arendal Kulturhus 30. september 2021.

Trond Skjæveland fra juryen presenterte finalistene og delte ut prisen. Premien bestod av en mandolin, diplom og en annonsepakke i Agderpostens kanaler til en verdi av 70 000 kroner.

 

FINALISTENE

Lekekassen
Juryens begrunnelse:
Daglig leder i Lekekassen, Andreas Skalleberg, har ved hjelp av målrettet digital markedsføring, doblet omsetning i 2020, fra 200 mill til hele 400 mill. Før nettbutikken ble startet lå omsetningen for Leif Skalleberg leker jevnt på 50 millioner kroner, men økte brått da Lekekassen.no ble etablert som nå er Norges største lekebutikk på nett.


Arendal By

Juryens begrunnelse:
Ved å kombinere fysisk og digital markedsføring, godt gjennomtenkt konsept og idéutvikling samt en gjennomgående grafisk profil, har leder i Arendal By, Sverre Knutsen, klart å skape engasjement og trafikk til byen i en tid med store utfordringer. Resultatet ble høyt aktivitetsnivå, godt besøk og økt omsetning og sentrum som ingen har sett den før.


Eurospar Brokelandsheia

Juryens begrunnelse:
Brødrene Cato og Tore Solstad har gjort stor suksess med Eruospar Brokelandsheia i Gjerstad. Med uformelle og humoristiske videoer de lager selv, har de gjort stor suksess på sosiale medier. Konseptet «grensehandel» har de nådd store deler av Sørøst-Norge og Sørlandet og oppnådd omsetning på rundt 115 mill i 2020.

 

ÅRETS MARKEDSFØRER 2020: ARENDAL BY
Juryen begrunner videre:
Vinneren av Årets Markedsfører har vist en unik evne til å møte motgang og utfordringer, til å utvikle nye ideer og finne løsninger. Dessuten å holde et fokus på handle lokalt, bruke lokale krefter og skape lokal stolthet. Vinneren har hatt et godt gjennomtenkt konsept, har gjennomført en endring av grafiske profilen som ble fint implementert i skilt og plakater og digital markedsføring. Resultatet ble et høyt aktivitetsnivå i sentrum i hele kampanjeperioden. Juryen er imponert over engasjementet og resultatet som leder i Arendal By, Sverre Knutsen, har klart å skape i en tid med store utfordringer. Gratulerer Arendal By som Årets Markedsfører 2020!

 

ÅRETS JURY
Espen Bierud – Levende Bilder (juryleder), Connie Johnsen – Vitensenteret Sørlandet, Ståle Almenning – Innoventi, Trond Skjæveland – Sparebanken Sør, Susanne Irgens Ommundsen – Tyholmen Kolonial, Birgit Fostervold – Asplan Viak, Espen Skalleberg – Cubus, ALTI Arendal.

 

Foto: Mona Hauglid Foto